Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa w tajskich ziołach to doskonałe wegetariańskie danie. Robi się kilkanaście minut. Można jeść na ciepło i zimno.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 402
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 402
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Porcja na dwa naczynia do zapiekania 18 X 12 cm. Ziemniaki pokroić w ćwiartki lub drobniej. Dynię i paprykę pokroić w ok. 3 cm kostkę. Cebulę i czosnek w ćwiartki, marchewki w ok. 3 cm kawałki. Do każdego naczynia wlać olej, wrzucić pokrojone warzywa ( oprócz dyni i pomidorków), posypać przyprawami i wymieszać.
Przykryć folią i piec w 180 C około 30 minut Potem warzywa przemieszać, dodać dynię, połówki pomidorków, rozmaryn, przykryć i piec kolejne 30 minut, do miękkości. Można raz lub dwa razy przemieszać. Podawać posypane natką i koperkiem.