Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone ziemniaczki, które mogłabym jeść każdego dnia. Podaję je z surówką z kapusty pekińskiej i z sosem czosnkowym, pycha!
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 192
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 192
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, tak żeby nie leżały na sobie. Przyprawić czosnkiem granulowanym, czosnkiem niedźwiedzim, słodką papryką, przyprawą do frytek. Można doprawić solą i pieprzem, jeśli jest taka potrzeba. Całość polać olejem i wymieszać rękami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i piec przez 30 minut.
Składniki sosu połączyć ze sobą, doprawić i wszystko dokładnie wymieszać. Pieczone ziemniaczki podawać z sosem czosnkowym, ulubioną surówką lub mięsem. Smacznego!