Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad, w tym daniu proponuje pieczone ziemniaki z farszem idealne na piątkowy obiad lub jako dodatek do mięsa.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Składniki
1. Ziemniaki obieram, myję, wycinam otwór w każdym ziemniaku. Doprawiam przyprawą do ziemniaków oraz solą i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ziemniaki piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym maśle. Do warzyw dodaję drobno pokrojony boczek oraz drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu farsz studzę, łączę z żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. 3. Farszem napełniam każdy otwór w upieczonych ziemniakach.
4. Ziemniaki umieszczam ponownie w piekarniku na 10 minut. 5. Gotowe, smacznego.