Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczonka z rękawa"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Kapustę przelej zimną wodą i drobno posiekaj. Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w ćwiartki. Wymieszaj z 1 łyżeczką oleju, ziołami prowansalskimi i lubczykiem. Cebulki obierz i pokrój w ósemki. Mięso umyj i pokrój w kostkę. Wymieszaj z resztą oleju i przypraw.
Piekarnik nagrzej do 180oC. Mięso wymieszane z kapustą włóż do rękawa do pieczenia. Przykryj ziemniakami i ósemkami cebulek. Podlej bulionem. Zawiń ściśle końcówki rękawa, połóż na blaszce i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz około godziny.
Ostrożnie rozetnij rękaw. Wyjmij mięso z warzywami, przełóż do nagrzanych kokilek i posyp natką. Jeśli powstało za dużo sosu, podsmaż danie na patelni. Podawaj od razu.
Dobrym dodatkiem może być kilka suszonych grzybków wrzuconych przed pieczeniem do rękawa.Źródło: Naj