Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pieczonki kolejny kociołek jaki przygotowałam. Zawartość kociołka kusi swoim smakiem i przyciąga domowników. Polecam
kociołek, nóż, miska, łyżka, folia aluminiowa, ręcznik papierowy, deska do krojenia,
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5652
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5652
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Składniki
Kiełbasę i boczek wędzony pokroić w kostkę, ziemniaki obrać , opłukać i osuszyć, następnie pokroić w plastry. Buraki obmyć , obrać i pokroić w plastry, natomiast cebulę po obraniu pokroić w piórka. Kociołek wyłożyć folią spożywczą , na spód rozłożyć plastry słoniny wędzonej. Następnie ułożyć połowę ziemniaków, brzegi kociołka obłożyć dookoła ziemniaków plastrami buraka surowego, następnie ułożyć pokrojoną kiełbasę , cebulę pokrojoną w piórka, na to boczek wędzony. Przyprawić solą i pieprzem. Druga warstwa tak samo tylko już bez buraka. Całość przykryć liśćmi z kapusty, zakręcić pokrywkę i smażyć na ognisku od 30 - 60 minut. W zależności od ogniska i kociołka. Gotowy kociołek czyli zawartość kociołka przemieszać i nakładać na talerze. Smacznego.
Przygotowanie składników i kociołka.
Kociołek gotowy do podania.