Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony bigos"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Boczek pokrój na plastry, słoninę w kostkę – i podsmaż. Po chwili zdejmij z patelni i przyrumień krążki cebuli oraz pokrojoną w kostkę mięso. Świeżą kapustę posiekaj i połącz kwaszoną.
W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami: kapustę, mięso z cebulą, usmażony boczek ze słoniną oraz śliwki pokrojone w paski.
Wstaw całość do piekarnika i piecz po 3 godziny przez 4 dni. Ostatniego dnia przed pieczeniem dodaj liście laurowe, sól pieprz oraz cukier i szklankę czerwonego wytrawnego wina.
<strong>Urszula Świeca z Hrubieszowa</strong>Źródło: Super TV