Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczony boczek"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
„Końcówkę” wędliny możesz pokroić i dodać do duszonej kapusty
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Boczek oczyść, natnij skórkę w kratkę. Natrzyj solą, pieprzem. W przecięcia włóż goździki i listki laurowe. Boczek włóż do brytfanny, dodaj pokrojony w plastry czosnek i podlej wodą. Piecz odkryty 20 min.
Następnie przykryj i piecz ok. 30 min, podlewając wodą. Na koniec odkryj na 15 min, by się zezłocił. 10 min przed końcem dodaj obgotowaną w osolonej wodzie fasolkę, pomidory i dymkę, dopraw solą i pieprzem.
Z PodkarpaciaŹródło: Świat kobiety