Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczony camembert z polewą porzeczkową"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Czosnek obierz i pokrój w plasterki. Umyj pietruszkę i drobno posiekaj. Rozłóż sery na folii aluminiowej. Połóż na nich pokrojony czosnek, pokrop oliwą, posyp pietruszką, dopraw solą i pieprzem.
Owiń sery folią aluminiową i przełóż na blachę. Piecz około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C.
Wlej do rondelka wino. Dodaj cukier wymieszany z octem. Odparuj połowę objętości.
Następnie dodaj dwie łyżki dżemu z czerwonych porzeczek (w sezonie letnim możesz dodać też świeże owoce), a także cynamon i chili. Gotuj 15 minut, przez cały czas lekko mieszając.
Wyjmij sery z folii aluminiowej, rozłóż na talerze i polej porzeczkową polewą.Źródło: Tele Tydzień