Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczony kurczak z warzywami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Marchewki oczyść i pokrój na plastry. Umyty por pokrój w talarki. Brokuły podziel na różyczki i umyj. Papryki umyj, usuń z nich pestki i pokrój w paski. Czosnek posiekaj. Mięso podziel na kawałki.
Jeśli jest surowe, umyj, natrzyj mieszanką oleju, papryki, soli i pieprzu, podsmaż. Warzywa i przyprawy wrzuć do dużego garnka, dodaj mięso. Podlej 150 ml wody (ew. bulionu).
Zakryj i wstaw do chłodnego piekarnika. Temp. nastaw na 180°C i piecz ok. 50-70 min (aż warzywa zmiękną).Źródło: Świat kobiety