Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj mam propozycje na prawdziwy polski i rodzinny niedzielny obiad, a więc kawał porządnego mięsa :) A konkretniej na udka z kurczaka z dodatkiem świeżych warzyw, które teraz są najsmaczniejsze. Całość doprawiona jest mieszanką moich ulubionych i zapieczona w piekarniku, dzięki czemu mięso zachowuje w sobie całą aromatyczność. Zapraszam :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9784
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 243
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9784
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 243
Składniki
Warzywa dokładnie umyć. Cukinie pokroić w krążki, a papryki w paski. Cebule obrać i pokroić w pióra, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Kurczaka umyć, osuszyć doprawić solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, dodać cebulę, czosnek i pozostałe warzywa. Pozostawić w chłodnym miejscu najlepiej na całą noc, aby mięso przeszło smakiem przypraw i warzyw. Kurczaka piec w piekarniku przez ok. 1 godzinę w temp. 200 stopni, w razie potrzeby zmniejszyć temperaturę. Pod koniec pieczenia przekłuć rękaw.
Smacznego !
:)