Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczony łosoś w sosie sojowym"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 133
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 133
Składniki
Łososia umyj, ostrym nożem zetnij skórę, po czym włóż go do osolonej zimnej wody i wstaw na godzinę do lodówki (dzięki temu podczas pieczenia wytrąci się mniej białka).
Następnie osusz rybę, umieść ją w naczyniu żaroodpornym i włóż do piekarnika rozgrzanego do 150°C. Piecz około 15 minut.
W tym czasie rozgrzej patelnię. Upraż na niej sezam, dołóż miód, sos sojowy, imbirowy i płatki imbiru.
Gotowego łososia połóż na talerzach. Polej go gorącym sosem i serwuj np. z ryżem.Źródło: Kurier TV