Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proty przepis Babci Stefci na smaczny placek ziemniaczany.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 139
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 41
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 56
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 101
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4595
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 139
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 41
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 56
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 101
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4595
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać oliwę z oliwek, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować słoniną, wylać masę ziemniaczana, wyrównać powierzchnię, posypać papryczką mieloną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 15 minut, po czym zwiększyć temperaturę do 250 stopni i zapiec na rumiano na górnej spirali około 5 minut. Gotowy placek lekko ostudzić, na wierzch ułożyć kostki łososia, ser feta i pokrojoną w kostkę świeżą paprykę. SMACZNEGO!