Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba z piekarnika pieczona w całości z warzywami to pomysł na szybki, pyszny i pełnowartościowy obiad. Ryba tak przygotowana jest niezwykle soczysta, a dzięki dodatkowi masła z czosnkiem i tymiankiem nieziemsko aromatyczna. Idealna propozycja na obiad lub kolacje.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5914
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 139
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 303
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5914
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 139
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 303
Składniki
Ryby umyć i osuszyć. Naciąć skórę z obydwu stron. Natrzeć olejem, oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Masło utrzeć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i tymiankiem. Nafaszerować nim ryby. Włożyć po kilka łodyg natki pietruszki do środka ryby. Ryby odstawić na ok. 1 godzinę, aby przeszły smakiem. Paprykę pokroić w większą kostkę, cukinię na plasterki, cebule na ósemki. Warzywa zalać olejem, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na warzywach ułożyć ryby. Dodać po plasterku cytryny i oprószyć płatkami chili. Naczynie wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (grzałka góra-dół) i piec ok. 25-35 minut, aż warzywa i ryba będą ładnie zarumienione. Podawać od razu po przygotowaniu.