Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczony schab nadziany suszonymi śliwkami
Polecam.
Odsłon: 137
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 148
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17094
Polecam.
Odsłon: 137
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 148
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17094
Składniki
Schab opłucz i osusz. Długim i wąskim nożem przebij schab wzdłuż tak, aby powstał kanał. Nafaszeruj schab śliwkami, wpychając je pojedynczo do środka. Następnie nacieramy schab solą, pieprzem, majerankiem i 2 łyżkami oleju. Mięso marynujemy ok. 5 godzin.
Po upływie tego czasu, mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy ok. pół szklanki wody i pieczemy pod przykryciem około 1h 15 min w 180*. Następnie zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze ok. 15-20 min aż schab się zarumieni. Smacznego! :)