Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony udziec jagnięcy"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 740
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 152
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 740
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 152
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Zrobić marynatę: posiekać czosnek, dodać rozmaryn,tymianek, listki laurowe, sól oraz pieprz. Zalać winem. Mięso marynować dobę w lodówce.
Olej rozgrzać w brytfance, obsmażyć na nim mięso. Dodać czosnek z marynaty, wstawić do piekarnika, podlać bulionem. Piec 2 godziny. Umyte cytryny pokroić w plasterki. Na 20 minut przed końcem pieczenia obłożyć nimi mięso.
Sos przecedzić, wymieszać ze śmietaną i mąką, zagotować. Mięso pokroić, polać sosem.Źródło: Twoje Imperium