Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli kochasz miękkie, delikatne o soczyste pielmieni, ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie! Klasyczne pielmieni gruzińskie z mieloną baraniną, cebulą, czosnkiem i posiekaną natką pietruszki.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 58
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 88
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 406
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1138
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 58
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 88
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 406
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1138
Składniki
Z mielonej baraniny, posiekanej cebuli, czosnku, natki pietruszki, rosołu i przypraw starannie wyrobić delikatny i pulchny farsz do pierożków.
Z podanych składników wyrobić gładkie i elastyczne ciasto na pielmieni. Z pobranej części rozwałkować cienki placek, z którego wykrawać okrągłe, niewielkie placuszki. Na każdy placuszek nakładać porcje farszu mięsnego, zlepiać jak pierożki, a następnie zlepić ze sobą oba końce pierożków, aby powstały zgrabne uszka. Przygotowane pielmieni wrzucać na wrzącą i osoloną wodę - gotować kilka minut od chwili, kiedy pierożki wypłyną na powierzchnię. Ugotowane pielmieni wyjmować łyżką cedzakową. Gotowe pielmieni podawać z masłem, gęstą śmietaną i świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz octem.
Mam nadzieję, że przepis na pielmieni spodoba się Tobie i Twojej rodzinie :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Cieszę się, że tutaj Jesteś i będzie mi bardzo miło jeżeli jeszcze mnie odwiedzisz :) Zapraszam do obserwacji mojego profilu. Miłego gotowania!