Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pielmieni w bulionie"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Składniki
Wołowinę zalej 2 litrami zimnej wody, zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj pokrojoną włoszczyznę, całą nieobraną cebulę, listek laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego. Gotuj 2 godz.
Z mąki, ciepłej wody, oleju i soli wyrób ciasto. Odstaw je na godzinę. Wymieszaj mięsa mielone i cebulę pokrojoną w kostkę. Dopraw. Rozwałkuj ciasto, wkładaj farsz, zaklejaj pierogi i gotuj 8 minut we wrzątku. Podawaj z rosołem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień