Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi brazylijskie z kurczaka"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Do garnka włóż kurczaka, pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj masło i kostki rosołowe.
Całość zalej wodą i zagotuj. Kiedy kurczak będzie miękki, wyjmij go i pokrój. Rosół przecedź.
Do bulionu wsyp 3 szklanki mąki i dokładnie wymieszaj. Dodaj 2 żółtka i zagnieć gładkie ciasto.
Następnie rozwałkuj je na placek i przy użyciu szklanki wytnij kółka. Na każdy placek wyłóż po łyżce kurczaka oraz serka. Zlep brzegi i panieruj w białku, a następnie w bułce tartej.
Pierogi usmaż w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Co jakiś czas obracaj je na drugą stronę.Źródło: Na żywo