Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi chińskie dim sum"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 266
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1056
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1483
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 266
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1056
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1483
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Składniki
na sos wymieszaj i odstaw. Krewetki posiekaj. Następnie połącz z mięsem i resztą składników nadzienia. Mąkę wymieszaj z gorącą wodą i zagnieć ciasto.
Przykryj wilgotną ściereczką i odstaw na 30 minut. Następnie rozwałkuj na cienki placek. Nożem wykrój kwadraty o boku 6 cm. Na wierzch wyłóż po łyżce nadzienia.
Boki ciasta zbierz do środka i delikatnie sklej. W garnku zagotuj wodę i włóż sitko.
Wyłóż je papierem do pieczenia, z wyciętymi kilkoma otworami. Papier posmaruj olejem i ułóż pierwszą partię pierożków. Przykryj garnek i gotuj na parze przez około 7 minut.
Posyp posiekanym porem i skrop odrobiną sosu. Pierożki jedz pałeczkami, maczając w sosie.Źródło: Na żywo