Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi jak u mamy"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Do mąki wbij jajko, dodaj wodę i odrobinę soli. Zagnieć ciasto, przykryj je ściereczką, aby nie wyschło. Odłóż na godzinę.
Kapustę drobno pokrój, ugotuj. Kiedy będzie miękka, odsącz na sicie i odciśnij.
Cebulę obierz, drobno posiekaj. Przesmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj kapustę, sól oraz pieprz i duś 15 minut.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Na każde nałóż po porcji farszu, zlep i ugotuj w osolonym wrzątku.
Gotowe pierogi podawaj okraszone smażoną na oleju cebulką.
Czas: 60 min. 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV