Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi jarskie smażone"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 64
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 186
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1824
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 64
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 186
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1824
Składniki
Zagnieść ciasto ze składników.Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić je na rozgrzanym maśle. Połowę dodać do sera. Do reszty dołożyć pokrojone w kostkę pomidory, doprawić solą, pieprzem i dusić do uzyskania konsystencji sosu.
Do sera i cebuli z czosnkiem dodać zioła i żółtka, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką, dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować na cienki placek, wycinać kółka, nakładać farsz i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Po przestudzeniu smażyć na głębokim tłuszczu.Źródło: Twoje Imperium