Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popisowe danie mojej Babci z Bieszczad. Musiałam wypróbować ten przepis.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zarobić ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i wykroić szklanką krążki. Wykonanie farszu: Kapustę posiekać, ugotować i dobrze odcisnąć. Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na smalcu. Po czym dodać do kapusty, przyprawić do smaku, dodać ugotowaną kaszę, wymieszać i nadziewać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać okraszone zrumienioną cebulką lub posoloną kwaśną śmietaną.