Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5188
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5188
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Dobrze odciśnięty twaróg przepuść przez maszynkę. Oddziel żółtka od białek, białka ubij na pianę - kluski będą bardziej puszyste. Masło roztop w garnku. Twaróg, żółtka i masło zagnieć z mąką, posól, a na koniec dodaj pianę z białek. Jeśli ciasto będzie zbyt luźne, dodaj jeszcze trochę mąki, ale nie za dużo, bo kluski zrobią się twarde. Ułóż ciasto na stolnicy i uformuj z niego wałki o średnicy 2 cm. Spłaszcz je dłonią i pokrój na skos, tak jak się kroi kopytka. Wrzucaj partiami do lekko osobnego wrzątku. Gotuj około 2 min. Gotowe posyp cukrem.