Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi maślane z jagodami i serem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 224
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 224
Składniki
Do mąki dodaję roztopione wystudzone masło, sól, wodę i wyrabiam ciasto. Odstawiam je na godz., potem rozwałkowuję na stolnicy oprószonej mąką. Wykrawam kwadraty, układam je na formie do pierogów. Na każdy nakładam łyżeczkę jagód, sklejam pierogi.
Ser miksuję z jogurtem, trzema łyżkami jagód i cukrem. Nadzienie rozkładam na kwadratach z ciasta i, tak samo jak poprzednio, sklejam pierogi.
Gotuję je we wrzątku z łyżeczką oliwy (2 min od momentu, gdy wypłyną). Dekoruję jogurtem, zmiksowaną resztą jagód i melisą.
50 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 2-3 porcje.Źródło: Kobieta i życie