Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi na słodko"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1564
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1564
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę wymieszaj z solą, dodaj mleko i jajko. Zagnieć ciasto, rozwałkuj na placek i wytnij koła.
Jagody umyj. Posyp cukrem.
Nałóż po porcji na każdy kawałek ciasta. Zlep brzegi i ugotuj w osolonym wrzątku. Wyjmij łyżką cedzakową, odsącz.
Śmietankę ubij na półsztywno (możesz dosypać cukier waniliowy).
Pierogi podawaj polane sklarowanym masłem. Oddzielnie podaj śmietanę.
Czas: 80 min 1 porcja = 490 kcalŹródło: Kurier TV