Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z białą fasolą"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 225
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8947
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 225
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8947
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza-Zdroju</strong>
Farsz: cebulę posiekaj, zeszklij na oliwie. Ziemniaki ugotuj. Ostudź, przeciśnij przez praskę. Dodaj twaróg i fasolę, dobrze utłucz. Dodaj cebulę, przypraw, wymieszaj.
Ciasto: mąkę, jajka, olej i ok. 1/3 szklanki gorącej wody wyrób. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij krążki. Ułóż farsz, zlep, formując pierogi. Włóż do wrzątku, gdy wypłyną, gotuj 8 minut.
Podawaj z masłem i bułką tartą oraz śmietaną.Źródło: Chwila dla Ciebie