Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z białą kiełbasą po mazursku"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 150
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 150
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Ich nadzienie jest proste i zaskakująco dobre. Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.
Mąkę przesiej, dodaj sól, zagnieć ciasto, wlewając tyle gorącej wody, by ciasto było gładkie i elastyczne. Wstaw do lodówki. Kiełbasę obierz ze skórki, rozgnieć widelcem. Wymieszaj z białkiem, przypraw pieprzem.
Schłodzone ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij krążki. Na każdym ułóż farsz, zlep. Pierogi włóż do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, gotuj ok. 6 minut. Wyjmij łyżką cedzakową, ostudź. Przesmaż z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.Źródło: Chwila dla Ciebie