Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane przetopiony masłem lub śmietaną pyszny, lekki, letni obiadek.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
Ciasto rozwałkuj , za pomocą foremki do pierogów wycinaj kółka na środek wkładaj po łyżeczce masy jabłkowo serowej brzegi ciasta posmaruj lekko wodą i zlepiaj pierogi. W garnku zagotuj wodę i wrzucaj pierogi na wrzącą wodę.Gotuj 5 minut od wypłynięcia. Pierogi polej przetopionym masłem i posyp cukrem. Podawaj na ciepło.
Na stolnicę przesiej mąkę dodaj sól, zrób w mące zagłębienie wlej olej i wodę delikatnie wymieszaj , dodaj jajko i zagnieść gładkie elastyczne ciasto, przykryj ściereczką i odstaw na 10 minut.
Jabłka obierz zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj cukier i cynamon odstaw.
Ser rozgnieć widelcem, dodaj cukier proszek budyniowy wszystko dobrze wymieszaj.
Jabłka odciśnij z nadmiaru soku wymieszaj z serem.