Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha takie pierogi. Najlepiej smakują ze skwarkami z wędzonej słoninki i maślanką. Polecam szczególnie przepis na ciasto pierogowe. Z takiego ciasta pierogi robi się bez wysiłku i z przyjemnością, ponieważ ciasto jest elastyczne, lekko się wałkuje i nie wymaga podsypywania mąką.
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 37
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 23
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 727
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 155
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 87
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 37
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 23
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 727
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 155
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 87
Składniki
Kaszę gryczana dokładnie wypłukać i ugotować. Wymieszać z białym serem. Dodać śmietanę, przesmażoną na oleju rzepakowym cebulę pokrojoną w kostkę, przyprawy i sól do smaku. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać. Dodać mleko, dodać gorącą wodę i olej. Wyrobić ciasto. Pozostawić pod ściereczką na ok 15 min. Podzielić ciasto na 4 porcje i wałkować placki. Wykrawać krążki. Nakładać farsz i zalepiać pierogi. Gotować partiami w osolonej wodzie z dodatkie 2 łyżek oleju. Wyławiać łyżką cedzakową. Odkładać na półmiski. Ciepłe pierogi podawać okraszone skwarkami z wędzonej słoninki i maślanką. Smacznego. * Z takiej porcji wychodzi 40 pierogów.