Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z boczkiem i jasiem fasolą"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 113
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 185
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 113
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 185
Składniki
Z powyższych składników zagnieć ciasto i odstaw na 15 minut. Rozwałkuj je i wytnij koła. Fasolę namocz w ciepłej wodzie, pozostaw na całą noc, a następnie ugotuj.
Boczek pokrój w kosteczkę, cebulę posiekaj i podsmaż razem na rozgrzanej patelni. Część boczku zostaw na później. Dodaj do fasoli i zmiksuj przy pomocy blendera na gładkie purée. Dopraw solą oraz pieprzem.
Na wycięte krążki nałóż po łyżeczce farszu i dokładnie zlep brzegi. Gotuj pierogi około 10 minut w osolonym wrzątku – od momentu ich wypłynięcia. Podawaj okraszone podsmażonym boczkiem.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Super TV