Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało trochę ciasta z klasycznych pierogów, a i owoce były pod ręką, to można było się pobawić :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać olej, można też posolić odrobinę. Dolewać ciepłą wodę wyrabiając ciasto aż będzie elastyczne, ale nie będzie się lepić. Wody ile zabierze, ale to będzie ok. pół litra. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i zostawić na pół godziny - lepiej się zwiąże i będzie łatwiej lepić. Ciasto podzielić na 3-4 części i rozwałkowywać. Kółkiem wykrawać kółka, dawać na nie po 2-3 borówki i zlepiać. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia i potem jeszcze kilka minut (do miękkości). Podawać ze śmietaną i cukrem :)