Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z botwiną"
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 134
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1226
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 435
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 81
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 300
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 134
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1226
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 435
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 81
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 300
Składniki
Botwinkę umyj, sparz, drobno pokrój, wymieszaj ze szczypiorkiem, bryndzą, solą, pieprzem i papryką.
Mąkę wsyp do miski. Zagotuj szklankę wody. Prawie wrzącą wodą zalej mąkę, energicznie wymieszaj. Następnie zalej mąkę odrobiną zimnej wody i wymieszaj. Ciasto zagnieć rękoma. Jeśli będzie za mało gęste, dosyp mąki.
Oderwij od ciasta kulkę, rozwałkuj ją. Wykrawaj szklanką krążki ciasta, nakładaj farsz, zalepiaj. Gotowe pierogi układaj na oprószonym mąką blacie.
Pierogi gotuj ok. 5 minut w osolonym wrzątku. Wyłóż je do żaroodpornego naczynia, posyp pokrojonym w kostkę i zrumienionym na patelni boczkiem. Zapiekaj ok. 15 minut.Źródło: Na żywo