Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi to popularne danie, które można je przygotować z różnym nadzieniem. Ze świeżym ananasem, bananem i suszoną żurawiną są pyszne o ciekawym smaku.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1121
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1121
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wbić jajko, dodać rozpuszczone masło, połączyć z mlekiem i zagnieść elastyczne ciasto. Przykryć miseczką lub zawinąć w folię i pozostawić na 20-30 minut.
Ananasa i banana obrać, drobno pokroić, wymieszać z żurawiną.
Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, ułożyć porcję nadzienia.
Złożyć na pół i dokładnie zlepić.
Stopniowo wrzucać do wrzącej osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju i gotować około 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawać oprószone cukrem z dodatkiem ubitej śmietany z cukrem i cukrem waniliowym.