Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej smakują obsmażone ,uwalniający się aromat świeżych grzybów jest obłędny
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Grzyby opłucz , oczyść , przytnij trzonki . poszatkuj w cienkie plasterki , dodaj 2-3 łyżki wody ,ugotuj pod przykryciem , tak aby nie było płynu .
Bułkę namocz w wodzie lub mleku , odciśnij. Cebulę obierz , pokrój w krążki , usmaż na tłuszczu na jasno złoty kolor .
Ugotowane grzyby , bułkę , cebulę przepuść przez maszynkę , dodaj sól , pieprz , tartą bułkę , wymieszaj .
Mąkę przesiej na stolnicę , wbij jajko , dodaj sól , wodę , zagnieć wolne ciasto , starannie wyrobione . Przykryj ciasto miseczką aby nie obsychało .
Ciasto wałkuj cienko , wykrawaj szklanką okręgi , na środku każdego okręgu nakładaj łyżką porcję farszu . Mocno sklejaj brzegi , przekładaj na tackę posypaną mąkę .
Gotuj 2-3 min . Wybieraj łyżką cedzakową na cedzak , przelej gorącą wodą , odsącz , wyłóż na półmisek .
Pierogi możemy jeść okraszone słoninką , usmażoną na tłuszczu cebulką lub tak jak prezentowane na zdjęciu odsmażone na tłuszczu .