Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z jagodami"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Składniki
Jagody myję i osuszam. Dodaję cukier i bardzo delikatnie mieszam. W przesianej na stolnicę mące robię dołek, wlewam oliwę, dodaję szczyptę soli i wbijam jajko.
Wyrabiam, dolewając tyle ciepłej wody, by ciasto było dość miękkie i elastyczne. Partie ciasta dość cienko wałkuję, a następnie wycinam szklanką krążki.
Napełniam je jedną małą łyżeczką jagód i dokładnie sklejam brzegi. Układam na ściereczce. Partie pierogów wrzucam na posolony wrzątek. Gotuję 4-5 minut od momentu wypłynięcia. Wyjmuję cedzakową łyżką. Podaję ze śmietaną, cukrem pudrem, jogurtem itp. Przepis przysłała Aneta Matusik z Popielarni.
Czas przygotowania 60 minut, cena porcji około 1,30 zł.Źródło: Rewia