Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 38
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1991
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 38
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1991
Składniki
Jagody przepłukać
Do mąki dodać jajka,letnią wodę,zagnieść wolne ciasto i dobrze wyrobić.Rozwałkować.Wykrawać szklanką kółka,układać na nich jagody a następnie sklejać
Pierogi wkładać do wrzącej osolonej wody,zamieszać i gdy wypłyną na powierzchnię,gotować jeszcze 5 minut.Podawać ze śmietaną wymieszaną cukrem.Posypać jeszcze jagodami
Z tej ilości wyszło mi 65 pierogów