Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis na pierogi z kapustą i pieczarkami. Idealne nie tylko na święta :)
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1967
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1967
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni. Przełożyć do ostudzenia. Na tej samej patelni podsmażyć kapustę. W misce wymieszać podsmażone pieczarki i kapustę, doprawić pieprzem i ewentualnie solą
Z podanych składników zagnieść ciasto. Odłożyć je na podsypanym mąką blacie i przykryć szklaną miską. Zostawić tak na ok 15 min
Ciasto podzielić na pól i rozwałkować. Szklanką wykrawać kółka. Na każdy kawałek wyłożyć porcję farszu i zlepić brzegi.
Gotować partiami w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju ok 2 min od momentu wypłynięcia.