Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z kapustą, pieczarkami i kaszą"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 55
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24019
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 55
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24019
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 108
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj resztę składników i zagnieć, nakryj i odstaw.
Farsz: na rozgrzanym oleju zeszklij drobno posiekaną cebulkę, dodaj przepłukaną, posiekaną kapustę i podsmaż razem. Na drugiej patelni na oleju podsmaż posiekane grzyby. Połącz z kapustą, dodaj posiekane jajka, kaszę, dopraw, wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj na ok. 3-4 mm, pokrój na kwadraty o boku 8-10 cm. Nałóż na nie farsz, złóż i dociśnij brzegi widelcem. Pierogi ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (ew. posmaruj je żółtkiem), piecz 30 min w 180oC.Źródło: Świat kobiety