Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 12
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 95
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 12
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 95
Składniki
Mąkę pszenną przesiej przez sito do miski. Dosyp gryczaną i szczyptę soli. Dodaj roztrzepane jajko i tyle wody, by ciasto zrobiło się sprężyste. Zwiń je w kulę, owiń folią spożywczą i włóż na godzinę do lodówki.
Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odlej i ostudź. Obraną cebulę posiekaj, po czym zeszklij na roztopionym maśle.
farszu połącz i dopraw.
Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki i na każdy kawałek nałóż po łyżeczce farszu. Zlep i ugotuj w osolonym wrzątku.
Pierogi podawaj ze skwarkami oraz smażonymi pieczarkami.
Czas: 60 min. 1 porcja = 320 kcalŹródło: Kurier TV