Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczne pierogi, polecam ten przepis.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 215
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 215
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zarobić ciasto, rozwałkować i wykrawać krążki. Wykonanie pierogów: Grzyby namoczyć(najlepiej na noc), ugotować w tej samej wodzie co się moczyły, drobno pokroić. Wywarem z grzybów zaparzyć kaszę. Cebule obrać, posiekać i udusić na maśle, dodać grzyby i chwilę poddusić. Połączyć wszystkie składniki farszu, doprawić solą, pieprzem i vegetą do smaku. Tak przygotowany farsz nakładać na wykrojone krążki i lepić pierogi. Następnie ugotować i podawać np. ze skwarkami lub polane masłem.