Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pierogi ? jakie najbardziej ? moje ulubione to oczywiście ruskie ale lubię spróbować czegoś nowego i po eksperymentować
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 15
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 152
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 15
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 152
Składniki
Ugotować kasze i ostudzić, następnie dodać twaróg oraz podsmażoną na rumiano cebulkę. Całość wymieszać rękoma na jednolitą masę
Gdy mamy już farsz wtedy przygotować ciasto na pierogi, odstawić na pięć minut aby odpoczęło, po wyznaczonym czasie rozwałkować na cienki placek i szklanką wycinać kółka
Jak już ciasto przygotowane i mamy kółeczka wtedy na każde nakładać solidną łyżkę farszu i sklejamy dowolnie
Przygotowane pierogi wrzucać do gotującej się osolonej wody i na wolnym ogniu gotować 2-3 minuty chyba że ktoś ma grubsze ciasto wtedy do 5 minut, wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Pierogi można podawać z podsmażoną cebulką