Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kaszą gryczaną, pieczarkami i natką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22636
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 122
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 336
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22636
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 122
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 336
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Składniki
Sa u nas często, bo przepadają za nimi mąż i córka.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Z mąki, jajka, oleju, soli i szklanki ciepłej wody zagnieć ciasto. Rozwałkuj na cienki placek, wytnij kółka. Farsz: kaszę zalej gorącym bulionem, gotuj, aż go wchłonie. Odstaw. Pieczarki pokrój w paski, podsmaż na oleju.
Kaszę połącz z pieczarkami, śmietaną i natką, przypraw. Farsz ułóż na cieście, sklej boki, formując pierogi. Zagotuj wodę z dodatkiem soli i odrobiny oleju. Wrzuć pierogi, gotuj 5 min. Wyjmij, przelej wodą.Źródło: Chwila dla Ciebie