Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kaszą i serem"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Do mąki wbić jajko, dodać 100 ml wody, masło, szczyptę soli, zagnieść ciasto, wyrobić, przykryć lnianą ściereczką, odstawić do lodówki na ok. 15 minut.
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować, rozgnieść. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, wysypać z woreczków, wystudzić, wymieszać z ziemniakami, roztartym serem, 3/4 cebuli, jajkiem i przyprawami. Ugnieść, aby powstała zwarta masa.
Ciasto rozwałkować, wykroić krążki, rozłożyć farsz, zlepić brzegi. Pierogi gotować we wrzącej osolonej wodzie ok. 3 minuty od wypłynięcia. Odcedzić, polać cebulką z oliwą.
Pierogi można mrozić, najlepiej surowe, rozłożone pojedynczo na podsypanej mąką tacce. Potem można je przechowywać w woreczku.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium