Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z kaszą i twarogiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1244
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1244
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Farsz: kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie. Ostudź. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Do kaszy dodaj twaróg, jajko i cebulę, wyrób, przypraw, ew. dodaj łyżeczkę posiekanej natki (jeśli farsz się rozsypuje, dodaj odrobinę ugotowanych, utłuczonych ziemniaków).
Ciasto: mąkę zagnieć z jajkiem, szczyptą soli i ok. 3/4 szklanki wody. Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Ułóż po łyżeczce farszu, zlep, uformuj pierogi. Gotuj ok. 5 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie