Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z kiełbasą"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Składniki
Farsz: bób ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i zmiksuj. Kiełbasę (np. chorizo) pokrój w kostkę i podsmaż z cebulą na małej ilości oleju (kawałek kiełbasy odłóż do posypania pierożków). Dodaj do bobu, wymieszaj, przypraw farsz.
Ciasto: z podanych składników zagnieć elastyczne ciasto. Partiami rozwałkuj. Wytnij szklanką małe krążki. Na każdy nałóż trochę farszu, mocno zlep brzegi.
Zagotuj garnek osolonej wody. Partiami wrzucaj pierożki (nie przykrywaj garnka). Gotuj 3 minuty od chwili, gdy wypłyną na powierzchnię. Wyjmij łyżką cedzakową.
Cebulę pokrój, podsmaż na oleju razem z kiełbasą. Polej pierożki. Smaczne są także podsmażone.
czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,10 złŹródło: Chwila dla Ciebie