Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kiszoną kapustą"
Polecam.
Odsłon: 149
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 490
Polecam.
Odsłon: 149
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 490
Składniki
Do mąki dodać gorącą wodę, odrobinę soli wbić jajko. Zagnieść ciasto, przykryć je ściereczką, aby nie wyschło.
Przygotować nadzienie: kapustę drobno pokroić, ugotować w niewielkiej ilości wody (bez przykrycia). Gdy będzie miękka, osączyć na sicie i wycisnąć. Cebule obrać, drobno posiekać. Przesmażyć na rozgrzanym oleju, mieszając. Dodać kapustę, doprawić, dusić pod przykryciem około 15 minut.
Jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać je drobno, dodać do kapusty. Ciasto rozwałkować, wycinać. Nakładać farsz, zlepiać. Gotować w osolonej wodzie przez 1-2 minuty od wypłynięcia.
ok. 65 minut
Pierogi będą bardziej aromatyczne, jeśli zamiast jajek na twardo do kapusty dodamy przesmażone z czosnkiem pieczarki.Źródło: Twoje Imperium