Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe pierogi z mięsem.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Ciasto na pierogi: 1. Przesiać mąkę z solą, dodać masło i krótko wyrabiać. 2. Dodawać powoli wodę i wyrabiać ciasto. Ciasto można wyrabiać w malakserze. Po dodaniu całej wody ciasto powinno być gładkie i nie lepić się do rąk. Ciasto w formie kuli przykryć bawełnianą ściereczką.
Farsz: 1. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na patelni. 2. Mięso rosołowe bez kości wraz z cebulą zmielić w maszynce do mięsa lub malakserze. 3. Przyprawić solą i pieprzem. 4. Uformować kulki z farszu.
1. Rozwałkować cienko ciasto i wycinać kółka szklanką. 2. Włożyć kulkę z farszu i lepić w formie pieroga.
W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, włożyć pierogi i gotować ok 2 min.