Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cienkie, elastyczne ciasto i dużo dobrze doprawionego farszu
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 880
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1883
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 411
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1219
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 177
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 880
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1883
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 411
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1219
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 177
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Mięso z rosołu razem z usmażoną cebulą zemleć w maszynce, dobrze doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek i ziele angielskie. Gdy farsz jest zbyt suchy dolać trochę rosołu.
Mąkę wsypać do miski, dodać sól i stopniowo wlewać gorącą wodę zagniatając jednolite, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić na 15-20 minut.
Ciasto rozwałkować. Szklanką wycinać kółka, na środek każdego z nich nakładać łyżką farsz, składać na pół i sklejać brzegi. Układać na wysypanym mąka blacie.
W dużym garnku zagotować wodę, posolić. Pierogi wrzucać na wrzątek, gotować partiami około 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać okraszone cebulą zezłoconą na maśle.