Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykle z rosołu zostaje mi mięso, które przerabiam na pierogi lub krokiety . Takie pierogi to idealny sposób na pyszny obiad, kolację czy śniadanie.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
Składniki
Cebule obrać i pokroić w grubą kostkę. Podsmażyć na oleju. Mięso z marchewką i pietruszką zmielić w maszynce. Do zmielonego mięsa dodać 2-3 łyżki podsmażonej cebuli, doprawić solą , pieprzem i majerankiem. Wymieszałam na jednolitą masę. Ciasto. Mleko wymieszać z wodą. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, jajko i mleko z wodą. Zagniatać ciasto, do otrzymania gładkiego, elastycznego ciasta. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Wykrawać kółka i na każde nakładać porcję farszu, po czym zlepiać brzegi pierogów. Ciasto jest dość kleiste ale potem doskonale smakuje. Pierogi wrzucać na osolony wrzątek i gotować, na małym ogniu, ok. 2-3 minut od wypłynięcia. Pierogi podaję z podsmażoną cebulką, czosnkiem i majerankiem.