Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Z mąki, jajka i wody zagniatamy ciasto. Dajemy soli do smaku. Ze zmielonego mięsa z kurczaka oraz ugotowanej i pokrojonej kapusty robimy farsz. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy podsmażoną cebulkę. Wszystko dobrze mieszamy. Ciasto wałkujemy i wykrawamy szklanką placki a następnie nakładamy farsz i kleimy. Końcówki przygniatam widelcem wtedy pierogi się nie rozwalają. Polecam szklaneczkę czystego czerwonego barszczu. Ach pycha. Smacznego.